مدیر سیامک صالح فرج زاده علیرضا مختاری alireza mokhtari

مدیر: سیامک صالح فرج زاده علیرضا مختاری alireza mokhtari siyamak saleh faraj zadeh

  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • توجه: در صورتی که فایل دارای ایراد است یا حقوق نویسنده رعایت نشده با ما تماس بگیرید

    گت بلاگز اخبار سیاست خارجی یادداشت وندی شرمن راجع به پیامدهای ویرانگر خروج آمریکا از برجام

    مذاکره کننده ارشد آمریکا در مذاکرات برجام : برهم زدن برجام به هیچ وجه موجب تقویت آمریکا نخواهد شد، و پیامد‌های ویرانگری به دنبال خواهد داشت.

    یادداشت وندی شرمن راجع به پیامدهای ویرانگر خروج آمریکا از برجام

    یادداشت وندی شرمن راجع به پیامدهای ویرانگر خروج آمریکا از برجام

    عبارات مهم : امنیت

    مذاکره کننده ارشد آمریکا در مذاکرات برجام : برهم زدن برجام به هیچ وجه موجب تقویت آمریکا نخواهد شد، و پیامد های ویرانگری به دنبال خواهد داشت.

    به گزارش صدا و سیما، وندی شرمن، مذاکره کننده ارشد آمریکا در مذاکرات برجام، با اشاره به تصمیم احتمالی دونالد ترامپ مدیر جمهور این کشور جهت بر هم زدن توافق هسته ای کشور عزیزمان ایران در مقاله ای که در پایگاه اینترنتی روزنامه نیویورک تایمز منتشر شد، نوشت: جان بولتون، مشاور امنیت ملی تازه آمریکا هرگز از نزدیک در یک جنگ شرکت نکرده هست. این در حالی است که وی از تهاجم سال ۲۰۰۳ به عراق دفاع، و از حمله به کره شمالی نیز حمایت می کند. وی اعتقاد است آمریکا باید به جای مذاکره راجع به توافقی بین المللی که مانع از دستیابی کشور عزیزمان ایران به سلاح هسته ای می شود، سال ها پیش این کشور را بمباران می کرد.

    این توافق، از وقت اجرا در سال ۲۰۱۶، مسیر دستیابی کشور عزیزمان ایران به سلاح هسته ای را مسدود کرده و مانع از مسابقه تسلیحاتی هسته ای در خاورمیانه (غرب آسیا) شده است هست. بنا بر عقیده عموم، کشور عزیزمان ایران همچنان از این توافق تبعیت می کند، متعهد شده است است هرگز به سلاح هسته ای دست نیابد، و خود را معرض نظارت و راستی آزمایی سختگیرانه قرار داده است.

    یادداشت وندی شرمن راجع به پیامدهای ویرانگر خروج آمریکا از برجام

    با این همه، به نظر می رسد ترامپ مصمم است این توافق را بر هم زند. انتصاب بولتون به سمت مشاور امنیت ملی ترامپ تنها موجب زیاد کردن احتمال کوتاه بودن عمر این توافق شده است هست. ۱۲ مه ضرب الاجل بعدی است که ترامپ باید تا آن وقت معافیت از تحریم ها را تمدید و پایبندی کشور عزیزمان ایران به حفظ توافق را تایید کند. اگر او این کار را نکند، پیامد های وخیمی بروز خواهد شد.

    بیش و پیش از همه، به احتمال زیاد کشور عزیزمان ایران بدون هیچ گونه خویشتنداری و ملاحظه ای، به سرعت به سوی غنی سازی اورانیوم -ماده شکافت پذیر مورد نیاز جهت ساخت سلاح هسته ای- حرکت خواهد کرد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کشور عزیزمان ایران که در راس فعالیت های شرورانه کشور عزیزمان ایران قرار داد، اعلام خواهد کرد که هرگز نمی توان به غرب اعتماد کرد، و از این تصمیم (ترامپ) جهت تضعیف حسن روحانی، مدیر جمهور کشور عزیزمان ایران که رویکرد های افراطی کمتری دارد، استفاده خواهدکرد.

    مذاکره کننده ارشد آمریکا در مذاکرات برجام : برهم زدن برجام به هیچ وجه موجب تقویت آمریکا نخواهد شد، و پیامد‌های ویرانگری به دنبال خواهد داشت.

    بر هم خوردن توافق هسته ای کشور عزیزمان ایران همچنین موجب زیاد کردن فعالیت های سپاه در خاورمیانه (غرب آسیا) خواهد شد، و چالش پیش روی امنیت اسرائیل و دیگر متحدان آمریکا را حتی دشوارتر خواهد کرد. در نتیجه، این فعالیت ها موجب زیاد کردن درخواست های آمریکا جهت اقدام نظامی علیه کشور عزیزمان ایران به عنوان تنها راه عملی خواهد شد، آیا که هیچ ایرانی به این زودی ها قادر نخواهد بود وارد مذاکرات تازه با آمریکا شود.

    جلوگیری از حرکت به سوی درگیری نظامی سخت خواهد بود، به خاص اگر بولتون در راس شورای امنیت ملی آمریکا باشد.

    فراتر از این چشم انداز هولناک، تصمیم (ترامپ) جهت بر هم زدن توافق هسته ای ایران، روابط آمریکا و اروپا را بیش از پیش در معرض خطر قرار خواهد داد. ترامپ تاکنون وظیفه «اصلاح» توافق را بر دوش انگلیس، فرانسه، و آلمان، شرکای اروپایی آمریکا در مذاکرات هسته ای قرار داده هست. وی از آن ها خواسته است بر سر لحن (متن) تازه در خصوص توسعه موشک های بالستیک ایران، و بازرسی ها از تاسیسات نظامی این کشور توافق کنند. وی همچنین خواستار عوض کردن در جدول زمانی توافق هسته ای شده است هست، به طوری که محدودیت های اعمال شده است بر کشور عزیزمان ایران منقضی نشود. در اصل، وی خواستار کمک اروپا جهت عوض کردن شروط خود توافق شده است است.

    یادداشت وندی شرمن راجع به پیامدهای ویرانگر خروج آمریکا از برجام

    بزرگترین مخالفت اروپایی ها مربوط به «بند انقضاء» هست. آن ها به درستی معتقدند که کشور عزیزمان ایران متعهد شده است است هرگز به سلاح هسته ای دست نیابد و همچنان از توافق هسته ای تبعیت می کند. همچنین سازوکارهایی، در صورت لزوم، هم جهت بازبینی و هم تحریم، در توافق وجود دارد. دیپلمات های اروپایی به درستی فکر می کنند که ترامپ از آن ها می خواهد مسئله سیاسی را که وی با تلاش علیه این توافق ایجاد کرده هست، حل کنند.

    اقدام ترامپ به بر هم زدن توافق هسته ای جهت روابط آمریکا با دیگر کشور های دنیا نیز چندان خوب نخواهد بود. متحدان و شرکای مهمی همچون کره جنوبی، ژاپن، و هند جهت کمک به مذاکراتی که منجر به توافق هسته ای کشور عزیزمان ایران شد، اتکاء خود به نفت کشور عزیزمان ایران را تا حد زیادی کم کردن دادند. علاوه بر این، این کشور ها با تحریم های اقتصادی که بدون دیپلماسی، دوباره بر کشور عزیزمان ایران اعمال شود، مخالف خواهند بود. شاید به خاطر تحریم های بانکی آمریکا، ترامپ تا حدی همکاری این کشور ها را به دست آورد، ولی وی موجب زیاد کردن بی اعتمادی و حس بیزاری (در میان آنها) نیز خواهد شد، و همچنین باعث نزدیک تر شدن کشور های دیگر به چین به عنوان شریک مالی مورد اعتمادتر خواهد شد.

    مذاکره کننده ارشد آمریکا در مذاکرات برجام : برهم زدن برجام به هیچ وجه موجب تقویت آمریکا نخواهد شد، و پیامد‌های ویرانگری به دنبال خواهد داشت.

    بر هم زدن توافق هسته ای کشور عزیزمان ایران همچنین ضربه ای زودهنگام بر مذاکرات هسته ای آینده با کره شمالی وارد خواهد کرد. به احتمال زیاد ترامپ اعتقاد است که بر هم زدن توافق هسته ای کشور عزیزمان ایران تا حدی به کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی نشان خواهد داد که وی (ترامپ) توافق «بد» منعقد نمی کند. ولی در واقع، کیم جونگ اون از خود خواهد پرسید که آیا اصلا ٌ. می تواند به توافقی که مدیر جمهور آمریکا پیشنهاد می کند، اعتماد کند.

    در نهایت، اگر کاخ سفید توافق هسته ای کشور عزیزمان ایران را پاره کند، چیزی را نصیب آمریکا خواهد کرد که کمتر از همه به آن نیاز دارد، یعنی انزوای بین المللی. توافق هسته ای کشور عزیزمان ایران با مذاکره آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، روسیه، و چین، هماهنگی اتحادیه اروپا، و تصویب شورای امنیت شرکت ملل با ۱۵ رای موافق و بدون رای مخالف حاصل شد. ترامپ با بر هم زدن این توافق، کشور عزیزمان ایران را منزوی نخواهد کرد، بلکه موجب انزوای آمریکا خواهد شد، و باعث خواهد شد متحدان و شرکای آمریکا چین و روسیه را حتی بدون ارزش های غربی، شرکای قابل اتکاءتر و قابل آینده نگری تری قلمداد کنند.

    یادداشت وندی شرمن راجع به پیامدهای ویرانگر خروج آمریکا از برجام

    این تصمیم به هیچ وجه موجب تقویت امنیت آمریکا نخواهد شد، بلکه جهش به سوی وضعی نامعلوم با پیامد های ویرانگر خواهد بود. جلب دوباره اعتماد به آمریکا که به مشکل به دست آمد، کار آسانی نخواهد بود. بولتون و ترامپ نباید مرتکب این اشتباه بزرگ شوند.

    واژه های کلیدی: امنیت | ایران | توافق | آمریکا | ایرانی | دونالد ترامپ | مذاکرات برجام | اخبار سیاست خارجی


    دانلود


    دانلود فایل ها

    نویسنده : blogzz

  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • دانلود رایگان کتاب از آمازون
  • تکست بوک
  • خرید کتاب انگلیسی
  • خرید کیندل آمازون
  • کتاب زبان اصلی
  • خرید کتاب زبان اصلی دانشگاهی
  • باکس کتاب
  • مانگا زبان اصلی
  • قیمت چاپ کتاب PDF
  • چاپ مانگا
  • رفتن به نوار ابزار